Vask/Rengøring


Hvad - skal mit havemøbelovertræk også vedligeholdes? Skal jeg vaske mit havemøbelovertræk? Er det faktisk ikke en vigtig del af vedligeholdelsen af mine havemøbler og grill?

Ja og ja, lyder svaret på det spørgsmål. I hvert fald hvis du sætter pris på det camouflageagtige look, som de fleste betræk får efter 2 eller 3 vintre. For ja, alt, hvad overtrækket udsættes for regn, vind og sol i længere tid, får sådan et grønt look på grund af alger og vandsprøjt med sand og mudder.

Til dem, der foretrækker at se deres loungesæt under en ren overdækning, har vi hos Overtrætilhavemøbler samlet de allerbedste tips til, hvordan du hurtigst muligt får din overdækning til at se frisk og frugtagtig ud igen og holder den på den måde!

Der er flere måder at vaske dit havemøbelovertræk på. Vi anbefaler to måder at rengøre dit betræk på og fraråder på det kraftigste den ene. Det er at bruge vaskemaskinen. Selvom det ser ud til at være en nem og hurtig måde at rengøre dit havemøbelovertræk på, kan vi ikke garantere, at dit overtræk forbliver intakt. På grund af den temperatur og de høje omdrejningstal, dit betræk udsættes for i vaskemaskinen, kan PU- eller PVC-belægningen på indersiden løsne sig, og dit betræk kan miste sin vandtæthed.

Rengøringsråd 1:

Vi anbefaler, at du først vasker dit havemøbelovertræk med en blød børste og grøn sæbe. Det er efter vores mening den bedste måde. Det bedste er at gøre betrækket grundigt vådt og derefter gnide det med grøn sæbe. Derefter børster du det forsigtigt af og skyller efter med haveslangen.

 

Rengøringsråd 2:

Dette råd er bedst, når du vil rengøre dit tørre cover i tørt vejr. Du skal bruge: et grønt aflejringsrensemiddel, f.eks. fra HG, og en plantesprøjte. Med plantesprøjten sprøjter du så den grønne angrebsrens ud over et tørdække. Algerne vil så optage fugten med green attack cleaner og dø. Efter et par regnbyger vil det grønne så være væk.

Et ekstra tip:

Når du har vasket dit havemøbelovertræk på begge måder, skader det aldrig at spraye det med en vandafvisende spray. Det holder betrækket vandtæt i endnu længere tid og sikrer, at grønne aflejringer ikke sætter sig så hurtigt på betrækkets stof. Disse sprays fås bl.a. hos Action og Kruidvat.

 

Vi håber, du får glæde af dit rene havemøbelovertræk!

Alle felter med en * er obligatoriske
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Google Privacy Policy og Servicevilkår gælder.
Privatliv *